Cart Bezoek onze webshop
Direct contact Phone 074 240 38 00

Primoteq bouwt missende schakel voor High Roller!

Geplaatst in Nieuws op 05/08/2013

Met dank aan de Primoteq engineers voor het programmeren van de Unitronics Vision570 PLC™, kan het grootste reuzenrad ter wereld -de High Roller in Las Vegas- bij stroomstoring terugvallen op 2 state-of-the-art Power Packs (fabrikaat: Enerpac), die de passagierscabines gecontroleerd terugbrengen naar base level. Constructie De ‘High Roller Observation Wheel’ in Las Vegas is een 168m hoog reuzenrad met een diameter van 160m. Het rad werd in augustus 2011 gepresenteerd als kopstuk van het $550 mln. kostende Project Linq van Caesars Entertainment Corporation in Las Vegas. Naar verwachting is de attractie medio 2014 geopend voor het publiek.

Constructie

De ‘High Roller Observation Wheel’ in Las Vegas is een 168m hoog reuzenrad met een diameter van 160m. Het rad werd in augustus 2011 gepresenteerd als kopstuk van het $550 mln. kostende Project Linq van Caesars Entertainment Corporation in Las Vegas. Naar verwachting is de attractie medio 2014 geopend voor het publiek

In afgebouwde toestand, is de High Roller groter dan het huidige ‘grootste reuzenrad ter wereld’, de 165m hoge Singapore Flyer, geopend in maart 2008. Arup Engineering, die ook de Singapore Flyer ontwierp, is verantwoordelijk voor de technische constructie van de High Roller. Het wordt geplaatst achter het ‘Quad Resort and Casino’ (voormalige Imperial Palace) en Flamingo Las Vegas. De geschatte toegangsprijs voor één ronde bedraagt ca. $25 per persoon met een volledige rondgang van maximaal 30 minuten.

Hoofdlagers

Het rad draait in een tweetal speciaal daarvoor ontwikkelde lagers, die elk ca. 8,8 ton wegen; de grootste cilindrische lagers die SKF ooit bouwde in de fabriek in Gotenborg, Zweden. De buitendiameter is 2,3m, met een boring van 1,6m en een breedte van 0,63m

Passagierscabines

De passagierscabines worden gemonteerd aan de buitenkant van het rad en draaien individueel op elektromotoren om de vloer horizontaal te houden tijdens de rondgang van 30 minuten. Er komen in totaal 28 passagierscabines, elk met een capaciteit voor 40 personen. De transparante bolvormige cabines, ontworpen door het Franse Sigma (bekend van haar capsules voor de London Eye), hebben een oppervlakte van 70m2, diameter van 6,7m en wegen per stuk ca. 25 ton.

Terug naar de vorige pagina

Meer informatie?

Neem contact op