Cart Bezoek onze webshop
Direct contact Phone 074 240 38 00

Primoteq en Bijlsma Hijs- en Heftechniek samen verder met Noorse aandeelhouder

Geplaatst in Persberichten op 25/10/2018

Noorse KIS Group start samenwerking met Primoteq en Bijlsma Hijs- en Heftechniek

Het Noorse industriƫle servicebedrijf KIS Partners AS heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Primoteq B.V. en Bijlsma Hijs- en Heftechniek B.V. aangaande het samenbrengen van de bedrijven in een nieuwe groep.

Primoteq en Bijlsma Hijs- en Heftechniek vormen samen de Nederlandse organisatie van KIS (voluit: Kran og Industri Service) en zullen vanuit die hoedanigheid hun activiteiten verder uitbouwen. In de nieuwe constellatie verwerft het consortium een sterke regionale aanwezigheid in Nederland en wordt landelijke dekking op het gebied van service en inspecties op hijs- en hefmaterieel gerealiseerd. Bijlsma is daarnaast gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van standaard en custom hijsinstallaties. Primoteq brengt hoogwaardige kennis en kunde in op het gebied van (CNC) bewerkingstechniek en lasersnijtechniek.

Primoteq en Bijlsma zijn en blijven zelfstandige bedrijven in de groep en behouden hun identiteit. Aanvullende activiteiten van het Noorse KIS worden via Primoteq of Bijlsma in Nederland aangeboden.

Over KIS

Met 29 vestigingen en ruim 260 medewerkers is KIS Group marktleider in inspecties en onderhoud van kranen en hijsmiddelen in Noorwegen. Samen met dochterbedrijf Bergen Hydraulic en partners DEMANOR en Norsk Kranpartner, levert zij complete oplossingen voor hijsvraagstukken en cargo handling.

Bedrijfsprofiel Bijlsma Hijs- en Heftechniek

Vanuit Joure zijn meer dan 55 medewerkers dagelijks op een betrokken wijze actief om de klant te ondersteunen met de aanschaf en het onderhoud van hun hijs- en hefmiddelen. Door de combinatie van een eigen engineering afdeling, jarenlange ervaring en moderne productiefaciliteit, worden de meest innovatieve en eigentijdse oplossingen bedacht en gefabriceerd. Door de focus op een juiste implementatie van deze hijsinstallaties, is de resultante veelal een efficentieslag in het productieproces van de klant. Daarnaast beschikt Bijlsma over een groep ervaren EKH inspecteurs die dagelijks bezig is met het inspecteren en onderhouden van hijs- en hefmiddelen. De 24/7 storingsdienst van Bijlsma biedt de nodige ondersteuning tijdens een verstoring van een hijsinstallatie.

Bedrijfsprofiel Primoteq

Primoteq is een toonaangevend servicebedrijf voor productiemiddelen in de (maak)industrie, gespecialiseerd in Hijs- en Heftechniek, Metaal- en Kunststofbewerkingstechniek en Lasertechniek. Wij leveren een meetbare toegevoegde waarde door het inzetten van hoogwaardige onderhoudsexpertise, waarbij wordt gestreefd naar het realiseren van de laagste integrale productiekosten. Dit wordt bereikt middels klantspecifieke onderhoudsconcepten (Excellent Maintenance). Primoteq heeft 4 vestigingslocaties: Hengelo, Rotterdam, Nederweert en Geleen en werkt met ca. 100 technische specialisten in de diverse kennisgebieden.

Terug naar de vorige pagina

Meer informatie?

Neem contact op